Pompoenconfituur met sinaas en gember

 

Nu de nachtvorst oprukt, heeft het uur van onze pompoenen als tuintafel-decoratie helaas geslagen.  Eentje draaide in de soep ;), zijn broer werd deze smeuïg zachte jam met een kruidige toets.  Heerlijk op brood, maar een echt snoepje bovenop een laagje roomkaas op peperkoek!

NODIG

  • ongeveer 900 g pompoenvlees, gestoomd tot het puree is (ook heerlijk in lasagna’s, dus restjes kunnen altijd in het vriesvak!)
  • 2 à 3 onbespoten sinaasappels
  • 500 g confituursuiker (verhouding 500 g suiker voor 1 kg fruit)
  • stukje gember
  • snuifje kruidnoot (geraspt) en kaneel (poeder)
  • bokalen (gesteriliseerd)

AAN DE SLAG

  • Rasp de gember en de zeste van 1 sinaasappel.
  • Pers de sinaasappels uit.
  • Weeg de gestoomde pompoen af en voeg sap van de sinaasappels toe tot je 1 kg bekomt.  Voeg ook naar smaak de zeste, geraspte gember, kruidnoot en kaneel toe en warm het geheel op tot het bijna kookt.
  • Voeg de suiker toe en laat 3 minuten doorkoken.  Proef of er nog bijgekruid moet worden, maar hou er rekening mee dat de smaak sterker zal zijn als de jam afgekoeld is.
  • Giet de jam in gesteriliseerde bokalen, schroef het deksel er meteen op en laat ze omgekeerd afkoelen.

Smakelijk!

Comments

Laat een antwoord achter aan Karin Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *