Na een stevige winterwandeling heerlijke pannenkoekjes op je bord… zalig toch?
Op de site van HelloFresh vond ik bananenpannenkoekjes en toen ik het recept las, dacht ik ‘da kan ni’ 🙂 . Maar proefondervindelijk 😉 : het kan dus wel! Met slechts 3 ingrediënten maak je in een handomdraai heerlijke pancakes die smaken als een bananenwolkje. Ideaal om wat overrijpe bananen op te maken, als je dat nog niet gedaan had met mijn broodpudding recept natuurlijk 😉 .
Mag het nog wat steviger en ook super-eenvoudig zijn? Maak dan mijn versie van havermoutpannenkoekjes :
NODIG
- 1 blik gecondenseerde melk (ongesuikerd)
- havermout
- 3 eiwitten
- garnituur : siroop, bessen, appeltjes…
- een pan met anti-aanbaklaag en spatel
AAN DE SLAG
- Giet het blik gecondenseerde melk in een kom en vul het blik op met havermout. Voeg de havermout toe aan de melk en giet er vervolgens nog een half blik havermout bij.
In de ideale wereld laat je dit een uurtje wellen. In de gewone wereld van mama’s met hongerige kroost, kan je deze stap ook wel overslaan 😉 . - Klop de eiwitten luchtig en schep ze voorzichtig onder het beslag.
- In tegenstelling tot de bananenpannenkoekjes die je best op een niet te hoog vuur laat stollen, bak je deze pannenkoeken op een vrij hoog vuur; een beetje zoals je een steak bakt. Je wil namelijk een krokant korstje met daarin lekker smeuïge ‘havermoutpap’.
Smakelijk 🙂 !
Geef een reactie