Broodpudding met banaan en chocolade – recept

 

Wie deze blog al even volgt, weet al dat we smulpapen zijn 🙂 en dat ik al eerder een recept voor broodpudding met blauwe bessen postte.  Dit is er een heerlijk winterse variatie op!  En hiermee ben je niet enkel van je oud brood af, maar ook van die overrijpe bananen 🙂 .

NODIG

  • 3/4 van een groot oud brood
  • beetje bakspray of boter
  • 6 eieren
  • 4 zakjes vanillesuiker
  • 2 eetlepels witte suiker
  • 1 kop melk
  • 2 afgestreken eetlepels puddingpoeder (vanille)
  • 3 overrijpe bananen
  • 50 tot 100 g donkere chocolade (binnenkort bvb. restjes van de Sint! Of klinkt dit wat morbide 🙂 ?)
  • maatbeker en grote ovenschaal

AAN DE SLAG

  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Snij de korsten van het brood en snij de boterhammen diagonaal door zodat je driehoekjes krijgt.  Leg deze in een goed beboterde schaal (geloof me, dat vergeet je maar één keer 🙂 …) met de puntjes van de driehoekjes naar boven.  Deze worden de heerlijk krokante laag.
  • Plet de bananen en lepel ze tussen de driehoekjes in.
  • Hak de chocolade in brokken en stop die ook tussen de driehoekjes in.  De restjes strooi je over het midden uit.
  • Klop in een maatbeker de eieren los met de vanillesuiker.
  • Meng met een vork het puddingpoeder door de melk tot de klonters eruit zijn en giet bij het eiermengsel.  Roer goed.
  • Giet het mengsel in een dun straaltje over het brood en zorg dat elk stukje brood vochtig is. Heb je toch ergens een stukje vergeten?  Giet er dan een beetje melk op.
  • Bestrooi met de witte suiker.
  • Bak 30 minuten.

Tip : hou broodrestjes bij in het vriesvak (want nee, wij hebben ook nooit 3/4 brood in één keer over. Gelukkig 🙂  !).  Wanneer je het brood in de broodzak invriest, kan je het met die zak in de microgolf 30 tot 60 seconden opwarmen op 600 W.  Dan is het brood voldoende bewerkbaar voor dit recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *