Jippie, de Belgische aardbeitjes zijn er weer! En met dit sausje geef je ze net dat tikkeltje extra. Het is een ideaal receptje om een BBQ mee af te sluiten of voor een zomerse high-tea, dus duimen-duimen-duimen voor wat zon 🙂 !
NODIG
- 1 doosje aardbeien
- 1 doosje bosbessen
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 à 3 eetlepels oranjebloesemwater (Vahiné – zie foto – of in Marokkaanse winkels)
- 1/2 citroen
AAN DE SLAG
- Was de aardbeien en dep ze niet droog.
- Snijdt ze in vier en bestrooi met de vanillesuiker.
- Voeg het oranjebloesemwater, het sap en – indien gewenst – een beetje zeste van de citroen toe en schep voorzichtig om.
- Was de bosbessen, dep ze niet droog en strooi ze bovenop de aardbeien.
- Zet afgedekt een 2-tal uurtjes in de koelkast en schep nogmaals om net voor je ze serveert.
- Lekker zo, maar met slagroom of roomijs… hmmmmm 🙂
Smakelijk!
Vera zegt
Heerlijk! Het water komt me al in de mond!
Anita zegt
Hmmm, lijkt me nu ook lekker hoor! 😉