Onze voorleesboekenoogst

Voorleesboeken met een leuke of stevige plot, ze liggen helaas niet zo dik gezaaid.  Maar deze klommen er in de laatste maanden toch bovenuit.

Buurman BrombeerBUURMAN BROMBEER – Ciara Flood

Buurman worden van een mallotige muizenfamilie, het zal je maar overkomen.  Als ouder kan je je na een drukke dag helemaal inleven in zijn hunker naar rust en stilte 😉 .  Maar algauw klimmen de muisjes door een klein holletje naar zijn en jouw hart en wordt het leven stukken vrolijker.
Helaas is dit boek enkel nog in de bib verkrijgbaar.

 

 

Het BallenmonsterHET BALLENMONSTER – Greet Bosschaert & Betti Elias

Hoewel de tekeningen van dit boek ons niet echt aanspraken, is het wel een erg spannend verhaal.  Stel je voor… per ongeluk schop je je lievelingsbal in de tuin van het ballenmonster… en dan moet je de moed vinden om je bal terug te halen.  Het ballenmonster blijkt uiteindelijk een erg eenzame buurman te zijn die zijn buurjongen de boodschap meegeeft dat je moet durven in het leven.

 

 

Prinses PiccalillyPRINSES PICCALILLY – Saarein te Brake

Dit boek verzeilde in onze boekenkast omdat zoonlief de bevallige blondine op de cover best kon smaken 🙂 .  Maar het is niet enkel prachtig getekend, het is ook een erg leuk verhaal over Prinses Lilly, die Prinses Piccalilly wordt genoemd, omdat ze zo zuur kijkt en altijd zeurt… tot Prins Augurk passeert, die al net zo nors is als zij en ze inziet hoe ‘onnozel’ het is om zo zuur te zijn en ze er samen hartelijk om moeten lachen.
En ja, ik heb een pot pickles moeten openen om uit te leggen wat piccalilly was.  En ja, dat klonk ‘bweeeikes, da is echt wel zuuuuur!’.

TrixieTRIXIE DE HEKSENKAT – Nick Butterworth

Een beetje anders zijn dan de rest, zoals een heksenpoes met een wit pootje, dat wil toch niemand?  Dus haalt Trixie alle trucjes uit de kast om haar poot zwart te maken, tot ze beseft dat ze haar witte pootje mist en dat een beetje anders zijn best OK is.
Ook dit boek is mooi geïllustreerd, maar onze kleine lezer vraagt zich toch telkens weer af waar het hoofd van de heks gebleven is.  Een terechte opmerking van een heksen-fan, vind ik, want ook verder in het boek is de ‘hele’ heks nergens te vinden.

 

HeksenwensHEKSENWENS – Guy Daniëls

Dit is een boek met een warm hart onder de heksencape.  Het werd geschreven voor Make a Wish.  Want er zijn ook erg zieke heksenkindjes met een wens.  Mona wil naar het heksenbal, maar kan niet mee omdat ze ziek is.  En daarom bedenken Heksje Ella en haar opa een plan.  Ze zamelen centjes in voor materiaal en knutselen er op los om een wel heel creatief heksentransportmiddel te maken voor Mona.
Een mooi verhaal over de kracht van vriendschap en inzet.

 

 

Monster

EEN MONSTER ONDER JASPERS BED – Angelika Glitz

De moraal van dit verhaal?  Dat mama’s ook wel eens bang zijn… van dat monster onder je bed… ook al blijkt het maar een inie-minie pietepeuterig klein spinnetje te zijn.  En dat dat heel grappig is 🙂 .  De spanningsboog wordt in dit verhaal perfect opgebouwd, zodat er echt een schaterlach volgt.  De moeite om voor naar de bib te gaan, want helaas ook weer niet meer verkrijgbaar bij de boekhandel.

 

TijgerKIETEL NOOIT EEN TIJGER – Pamela Butchart

Dit boek is er eentje op doktersvoorschrift 🙂 .  Niet dat ik vermoed dat onze lieve huisdokter veel  ‘tijgerkietelaars’ in  haar patiëntenbestand heeft 🙂 , maar ze heeft wel zo’n kleine petoet in huis die het voorlezen net zo kan smaken als de onze.  Zeker van die lachen-gieren-brullen toestanden waarbij de voorlezer zichzelf mag uitleven qua articulatie en vreemde geluiden, genre ‘Het boek zonder tekeningen‘.
In dit verhaal is Pietsie een ‘wiebelgat’ van de hoogste categorie en ze heeft niet veel oor voor wat wel en niet mag van de juf tijdens hun uitstap in de dierentuin.  Het zorgt voor een hilarisch hoogtepunt van situatiehumor op de uitklappagina.  Wedden dat je deze ‘meer dan veel keer’ mag voorlezen?  En het dan toch weer niet kan laten om na het verhaaltje te zeggen ‘zie je wel, dat je beter kan luisteren’.
‘Ja, ja, mama. Maar jij hebt dat toch nog nooit moeten zeggen dat ik geen tijger mag kietelen.’ 😉

Veel leesplezier!

Comments

  1. Anke Van den bergh says

    Supertoffe tips alweer!
    En Pietsie doet het hier inderdaad nog steeds ‘meer dan goed’…
    Het moeten niet altijd medicamentjes zijn 😉

    Anke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *