Het licht van de zee

HET LICHT VAN DE ZEE – M. L. Stedman

Wat als je je droom van een huis vol kinderen telkens weer moet begraven onder enkele keien in je tuin?  En vooral, wat als er dan een sloep met daarin een baby aanspoelt op jouw vuurtoreneiland en – wat oncomfortabel – ook het lijk van een man?  Wis je het verleden van de baby door ook de vermoedelijke vader onder een kei in je tuin te stoppen?  En waar is de moeder?

Deze roman speelt zich af aan het begin van vorige eeuw in Australië.  Het is een boek dat je met kalme golven steeds dichter bij de waarheid brengt.  Een boek over verlangen, goede bedoelingen, eenzaamheid en ontheemding.

Voor wie?  Voor al wie houdt van mooie beelden en menselijk detail.  Voor
wie niet? Iedereen die houdt van spanning, snelheid en veel holderdebolder 🙂 .  Deze letteren kunnen best traag gesmaakt te worden.  En met wat kleenex bij de hand!

Deze roman is niet nieuw.  In 2012 was hij al een New York Times bestseller.  Binnenkort wordt hij – meer dan terecht! – heruitgebracht in het Nederlands.  En in november komt de film in de zalen.

Benieuwd 🙂 !

Comments

  1. says

    Allerliefste Bie,

    Ik zie er naar uit om de film te gaan zien of het boek te lezen. Wij liggen momenteel aan de Turkse Rivièra te genieten met jou boekkeuze naast ons -:)))
    Ttz Black eyed Susans. En ook een boek v Dimitri Verhulst , een schrijver die mij maar ook mijn schoonmama heel erg deed lachen.

    Groetjes T Patsy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *