Eenvoudige gepimpte sjaal – DIY

Op zoek naar een eenvoudig patroon voor een superzachte warme sjaal met net dat beetje extra?  Dan is die er eentje waar je helemaal dol op zal zijn!

NODIG

  • 5 bolletjes DROPS Alpaca Bouclé 
  • breinaalden nr. 5 (warm aanbevolen zijn de ergonomische breinaalden van Prym.  Door het bolletje vooraan op de naald, blijven je naalden niet haken in de lusjes en kan je toch snel breien met dit garen)
  • 2 patches (Veritas)

AFMETINGEN

ongeveer 30 x 265 cm – dit is een sjaal die je dubbel om je hals slaat en dan knoopt, dus het kan ook met een bolletje breiwol minder als je hem maar één maal om je hals slaat.

AAN DE SLAG

  • Zet losjes en met dubbele draad 53 steken op (bij voorkeur met een gebreide opzet). Ga verder met 1 draad.
  • Brei al je bolletjes op met rechtse steek (jep, dat is meer dan één serietje Netflix 😉 ) en kant losjes af.
  • Ik gebruikte 2 dezelfde patches waarbij ik uit eentje een detail knipte.  Deze patches hebben een sticker-zijde waardoor ze makkelijk op de diagonale hoeken te positioneren zijn.  Strijk ze echter niet vast, maar naai ze erop met kleine steekjes en steek zoveel mogelijk horizontaal door je breiwerk zodat er aan de achterzijde niets zichtbaar is.

PS : dit patroon is geïnspireerd op een gezellige (en lekkere 🙂 ! ) workshop bij Josefien.

Veel breiplezier!

Comments

  1. Christina says

    Ik vrees dat er een foutje zit in het patroon. Ik heb dubbele draad genomen en heb maar 1m14 in totaal. Moet dit niet enkele draad zijn? Geen nood voor mezelf, ik bestel nog 2 bolletjes bij en werk wel verder af (met dubbele draad is de sjaal ook lekker warm en fluffy).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *