Claudette in het zonnetje

Heerlijk lezen in het prille lentezonnetje in een wolk van een Claudette!

Het patroon is van de hand van Véronique Leysen van Maurice Coffee & Knits en je kan het gratis downloaden op de site van La Maison Viktor.

Zelf breide ik het met Katia Ingenua, maar ik had uiteraard iets meer nodig dan 3 bolletjes 🙂 , namelijk 12.  Het is een prima winter-, lente- of herfstvest, maar omdat de wol toch wat prikt, niet echt geschikt om op een zomerse blote huid te dragen.

Wil jij ander garen gebruiken voor je vest?  In deze post lees je hoe je het patroon herberekent.

Happy knitting!

Comments

 1. Celis says

  Hallo Bea, Kan ik deze ook breien met Plildar Light ? Indien zo, met hoeveel draden ? Hoeveel bollen heb ik dan nodig voor maatje 44 ?
  Alvast bedankt.

  Groetjes,
  Catherine

  • says

   Hoi Catherine, dat kan zeker. Ik vermoed dat je 3-draads zal moeten breien, maar een proeflapje gaat dat natuurlijk het best duidelijk maken. En het hangt ook een beetje van de kleur van de Phil Light af. De donkerdere kleuren vallen namelijk iets dikker uit van draad dan de lichte tinten, heb ik gemerkt. En met 7 bollen ga je wel genoeg hebben, schat ik. Veel succes ermee!
   Groetjes,
   Bea

   • Bianca Hoogendijk says

    Hallo Bea,

    Wat een leuke site hebben jullie met heel veel leuke creative patronen/ recepten en boeken. Ik heb met veel plezier het Bernadette Kinder vest Gebreid. Wat een onwijs leuk patroon. Ik vraag me wel af hoe het met het meisje gaat waarvoor dit was opgezet? En wat ontzettend aardig dat jullie dit patroon gratis online hebben staan. Ik heb dit vest voor mijn kleindochter gemaakt. Ik had de kleinste maat genomen maar helaas is dat nog veel te groot. Nu heb ik een vraagje, ik zou hem graag voor de leeftijd van 1 jaar willen breien, maar ik weet niet goed hoe ik het patroon aan kan passen. Kunt u mij hierbij helpen?

    Alvast bedankt.

    Met vriendelijke groet,

    Bianca Hoogendijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *