Claudette in het zonnetje

Heerlijk lezen in het prille lentezonnetje in een wolk van een Claudette!

Het patroon is van de hand van Véronique Leysen van Maurice Coffee & Knits en je kan het gratis downloaden op de site van La Maison Viktor.

Zelf breide ik het met Katia Ingenua, maar ik had uiteraard iets meer nodig dan 3 bolletjes 🙂 , namelijk 12.  Het is een prima winter-, lente- of herfstvest, maar omdat de wol toch wat prikt, niet echt geschikt om op een zomerse blote huid te dragen.

Happy knitting!

Comments

 1. Celis says

  Hallo Bea, Kan ik deze ook breien met Plildar Light ? Indien zo, met hoeveel draden ? Hoeveel bollen heb ik dan nodig voor maatje 44 ?
  Alvast bedankt.

  Groetjes,
  Catherine

  • says

   Hoi Catherine, dat kan zeker. Ik vermoed dat je 3-draads zal moeten breien, maar een proeflapje gaat dat natuurlijk het best duidelijk maken. En het hangt ook een beetje van de kleur van de Phil Light af. De donkerdere kleuren vallen namelijk iets dikker uit van draad dan de lichte tinten, heb ik gemerkt. En met 7 bollen ga je wel genoeg hebben, schat ik. Veel succes ermee!
   Groetjes,
   Bea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *