Clafoutis met vijgen en geitenkaas

Processed with Snapseed.

Geen dessert. Geen voorgerecht. Gewoon lekker!  En prima bij een brunch of lichte lunch.

NODIG

  • 6 tot 8 verse vijgen
  • 1 kleine buche geitenkaas
  • 50 g bloem
  • 100 g gemalen amandelen
  • snuifje zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 4 eieren
  • 150 ml (amandel)melk
  • 4 eetlepels honing
  • een handjevol amandelschilfers
  • een scheutje amaretto
  • 1 à 2 eetlepel(s) suiker
  • boter of olie om de vorm in te smeren
  • 1 taartvorm

AAN DE SLAG

  • Verwarm de oven op 175°.
  • Meng de droge ingrediënten in een kom (bloem, gemalen amandelen, zout, bakpoeder).
  • Voeg er de (amandel)melk en honing aan toe en roer.
  • Voeg er de eieren aan toe en roer tot een lopend deeg.  Er zitten wat kleine klontertjes in van het amandelmeel, geen paniek 🙂 .
  • Beboter de taartvorm en giet het deeg erin.
  • Snij een kruis bovenaan in de vijgen en knijp ze even ‘in hun poep’ 😉 zodat ze mooi open staan.  Duw ze in het deeg.
  • Snij de geitenkaas in plakjes en duw ze tussen de vijgen in het deeg.
  • Doe de amandelschilfers, de amaretto en de suiker in een kopje en roer om.  Strooi ze over de clafoutis.
  • Bak ongeveer 30 tot 40 minuten in het midden van de oven. Als je merkt dat de amandelschilfers te donker worden na zo’n 20 minuten baktijd, leg dan een vel aluminiumfolie losjes over het gebak.

Smakelijk!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *