Black Eyed Susans

Bestsellers.  Ik heb er een haat-liefde verhouding mee.  De meest verkochte thriller van vorig jaar – Het meisje op de trein van Paula Hawkins – vond ik OK, maar ook niet meer dan dat.  De Vlaamse hype van dit jaar – Het smelt van Lize Spit – was erg voorspelbaar en  liet me achter met een immens ‘trek-me-(in-godsnaam!)-uit-de-Vlaamse-klei’ gevoel.  Dus begon ik met gemengde gevoelens aan dé thriller van dit jaar :

BLACK EYED SUSANS – Julia Heaberlin

black_eyed_susansEn wat bleek… dit is een rasechte fine-fleur onder de nieuwe thrillers!
Vanaf het begin grijpt de schrijfster je bij je nekvel en laat ze je alles zien wat je wel en toch liever niet wil zien.  Het verhaal wordt doorgaans vanuit twee stemmen verteld.  Zo hoor je het grootste deel van het verhaal van Tessa – het slachtoffer – zelf als tiener in de nineties en in het heden als moeder en echtgenote, hier en daar wat pittig bijgekruid door enkele nevenpersonages.  Elk hoofdstuk sluit steevast af met een cliffhanger, dus je blijft lezen en lezen en lezen… tot je het weet.  En je opeens eigenlijk niks meer weet en begint te twijfelen aan relaties, bedoelingen, jaloezie en of een opluchting wel echt een opluchting is.

Dit is er eentje voor wie houdt van ‘mind-games’.  En dat legt de schrijfster je zelf graag haarfijn uit.

Een aanrader voor in de reiskoffer 🙂 !

Comments

  1. Anita Nauta says

    Bea, bedankt voor de tip! Ik had deze al in het vizier maar ben ook wat huiverig voor al die nieuwe titels die met veel bombarie worden aangekondigd. De titel alleen al vind ik intrigerend…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *