100 dromen onder je kerstboom

Mocht je dit pareltje nog niet ontdekt hebben, dan is dit is het cadeautje dat nog ontbreekt onder jouw kerstboom. ¬†Het pakje voor die nieuwsgierige tante die wel eens wil weten hoe het zit met ‘de jeugd van tegenwoordig’ (en aangenaam verrast zal zijn ūüėČ ), voor een stille puber die een klankbord van leeftijdsgenoten zoekt, voor een opa die nog wel eens wat wil voorlezen, voor iemand die helemaal holderdebolder is van de prachtige illustraties van Eleni Debo,¬†voor diegene waarvoor je niet weet wat te kopen omdat die al alles lijkt te hebben of … gewoon lekker voor jezelf.

In dit boek mijmeren 100 jongeren over de vraag die Vera Van Renterghem hen stelde : hoe zou de wereld eruitzien als jij voor een dag alles kon beslissen?  En die antwoorden zijn best verrassend.  Natuurlijk zijn er werelden met eenhoorns en gummibeerbomen in een kleurrijke kinderfantasie, maar je krijgt ook een inkijk in het leven en de hartewensen van jongeren die worstelen met bvb stotteren of het leven in een gesloten instelling. En er is ook plaats voor een wijze kijk op de wereld van bvb Monik Giel en een jongen die priester wil worden.

Als je nu denkt dat je je door 100 opstelletjes gaat moeten wroeten, dan kan ik ieder die van (h)eerlijke literatuur houdt geruststellen.  De woorden van deze jeugdige visionairs kregen vleugels door de sympathieke en ervaren pennestreken van Vera en worden perfect ondersteund door de illustraties van Eleni Debo.

En Vera? Dat is en blijft een bezig boekenfeetje! ¬†Je kent haar vast wel van de Oscar Cook boekenreeks die menig kind op sleeptouw neemt in straffe avonturen. ¬†Maar wat als je niet kan lezen? ¬†Dan is er binnenkort het eerste luisterboek ‘Opmerkelijke gebeurtenissen’. Het wordt door Vera zelf ingelezen en¬†uitgebracht¬†dankzij de vzw Luisterpunt. Als dat geen opmerkelijke gebeurtenis is!

Warm aanbevolen!

 

Comments

 1. Vera says

  Lieve Bea!
  Als de kerstman jou kon inpakken, dan hield hij het cadeautje voor het eerst in zijn lang leven voor zichzelf. Hij zou jouw warme woorden steeds opnieuw beluisteren en zich in Hawaii wanen in plaats van in het koude Noorden.
  Dankjewel voor je formidabel groot hart!
  Liefs,
  Vera

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *