Brownies

Wat denk je?  Is het nog te vroeg om goede voornemens op te geven? Of is dit voldoende reden 😉 ?

NODIG (voor 18 cakejes)

  • 250 g gezouten boter
  • 250 g zwarte chocolade
  • 4 eieren
  • 165 g suiker
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 150 g zelfrijzende bloem
  • een handvol noten (walnoten, hazelnoten, amandelen, macademia…)
  • een bakblik of muffinblik en muffinpapiertjes
  • optioneel : mechanische ijslepel

AAN DE SLAG

  • Verwarm de oven voor tot 175°.
  • Smelt de chocolade met de boter (in de microgolfoven of in een pannetje met dikke bodem op een zacht vuur).
  • Meng de eieren met de suiker en de vanillesuiker.
  • Giet de (iets afgekoelde!) chocolade bij het suikermengsel en roer goed.
  • Voeg de bloem toe aan het mengsel en vervolgens de gehakte noten.
  • Je hebt nu een erg lopend deeg, dat je het makkelijkst met een ijslepel in de muffinpapiertjes schept.  Het kliksysteem zorgt ervoor dat je vingers proper blijven 🙂 . Vul de vormpjes voor 3/4.  Ze rijzen namelijk nog.  Vind je dat toch maar gepruts 😉 ? Giet het deeg dan uit over een bakplaat die je met bakpapier bekleed hebt en bak het iets langer.
  • Bak 15 tot 20 minuten of tot de gebakjes lichtbruin geworden zijn.  Door zelfrijzende bloem te gebruiken, zijn ze luchtiger dan de gemiddelde brownie, maar ze worden ook sneller droog als je ze te lang bakt en uiteraard moet het middelste gedeelte van de cakejes nog een beetje smeuïg blijven.

ENJOY!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *