Broodpudding met bessen – recept

Broodrestjes… aan het einde van de week zijn dat er vaak veel. ¬†En wegens geen kippetjes in huis (mezelf buiten beschouwing gelaten ūüėČ ) probeer ik ze al eens om te toveren tot wat lekkers. ¬†Na enige probeersels, kwam deze broodpudding uit de oven: heerlijk zacht en pudding-achtig binnenin met een krokant korstje er bovenop. ¬†En zowel warm als koud lekker, dus een prima idee voor brunch of picnic.

NODIG

  • 3/4 van een groot oud brood
  • beetje bakspray of boter
  • 6 eieren
  • 4 zakjes vanillesuiker
  • 2 eetlepels witte suiker
  • 1 kop melk
  • 2 afgestreken eetlepels puddingpoeder (vanille)
  • 1 handvol¬†blauwe (diepvries-)bessen

AAN DE SLAG

  • Verwarm de oven voor op 180¬į.
  • Snij de korsten van het brood en snij de boterhammen diagonaal door zodat je driehoekjes krijgt. ¬†Leg deze in een goed beboterde schaal (geloof me, dat vergeet je maar √©√©n keer ūüôā¬†…) met¬†de¬†puntjes van de driehoekjes naar boven. ¬†Deze worden de heerlijk krokante laag.
  • Klop de eieren los met de vanillesuiker.
  • Meng met een vork het¬†puddingpoeder door de melk tot de klonters eruit zijn en giet bij het eiermengsel. ¬†Roer goed.
  • Giet het mengsel in een dun straaltje over het brood en zorg dat elk stukje brood vochtig is. ¬†Heb je toch ergens een stukje vergeten?¬† Giet er dan een beetje melk op.
  • Bestrooi met de witte suiker en de bessen.
  • Bak 30 minuten.

Zo, nu sta je sterk voor een stevige wandeling en… om¬†de korstjes aan de eendjes te gaan voeren ūüôā .

OOK LEKKER

  • Meng nog wat kokospoeder door het eiermengsel en strooi frambozen over het brood.
  • Snij een appel in heel kleine blokjes¬†(0,5×0,5 cm) en meng met een koffielepel kaneel. ¬†Verdeel over het brood en overstrooi met bresilienne nootjes.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *